Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Omgeving
Jubileum 150 jaar Chateay Beauregard Egleny

Égleny


Égleny is een klein rustiek dorpje in het midden van het departement Yonne, op 15 kilometer afstand van de hoofdstad Auxerre en op 12 kilometer van de plaats Toucy.
De plaats Toucy vervult een belangrijke regionale functie voor de streek de ‘Puisaye’, waarvan het dorpje Égleny ook deel uitmaakt.

In het dorpje ligt het château op een unieke locatie aan het marktplein.
Frankrijk kent meer dan 40.000 kastelen, maar slechts één kasteel heeft deze bijzondere centrale ligging met haar 2 poortgebouwen direct aan de ‘Place du Marché’.

Ons ‘Domaine’ maakt dan ook al meer dan 140 jaren prominent deel uit van het dorpsgezicht. Tegenover het Château ligt een grote 19e eeuwse kerk die ontworpen is door dezelfde architect als van het kasteel.

Het dorpje is de ideale uitvalbasis voor alle vakantie-activiteiten in de streek en in het departement.
In de directe omgeving van Égleny kunt u wandelen (uitgezette paden), fietsen (diverse gemarkeerde routes), zwemmen, paardrijden, tennissen en golfen (18-holes golfbaan op slechts 8 km afstand).

Een bezoek aan Parijs of Eurodisney ligt binnen handbereik en behoort door de beperkte autoreistijd van 75 à 90 minuten tot de mogelijkheden van een dagtrip.
Ook kunt u met de trein Parijs of Eurodisney bezoeken; bijvoorbeeld vanaf het station van Auxerre of Joigny. Op verzoek verzorgen wij de transfer naar het treinstation.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu