Alles Begon In 1865

Midden in een idyllisch bourgondisch dorpje vindt u het prachtige Château Beauregard, omgeven door een parkachtige tuin van meer dan 6.000 m2 en geflankeerd door 2 poortgebouwen.

 

Het zomerkasteeltje van het dorp Égleny is gebouwd in het jaar 1865 ten tijde van Koning Napoleon III en heeft een bijzondere ligging direct aan het marktplein, ‘la Place du Marché’. De gevel van het Château en zijn twee torentjes zijn vormgegeven in neo-renaissance bouwstijl en staan onder bescherming van de Franse monumentenzorg.

 

Het zomerkasteel en de 2 poortgebouwen zijn volledig gerestaureerd en gerenoveerd waarbij de  authentieke elementen in originele staat en volle glorie zijn hersteld. Ons ‘Domaine’ heeft haar charmes en glans van destijds herwonnen. In het voorjaar van 2013 heeft de renovatie en verfraaiing een follow-up gekregen. Wij nodigen u van harte uit om dit te komen bekijken !

‘Overnachten in Frankrijk’ bij Jean & Nelleke op hun Bourgondische Domaine du Château Beauregard staat garant voor genieten als ‘God in Frankrijk’.

Ligging en faciliteiten

In het grote park achter het Château staan eeuwenoude bomen en verschillende gebouwen. Een groot terras nodigt de gasten uit om zich te laten kussen door de zon en te genieten van een kopje koffie of thee dan wel een lekker gekoeld pilsje of een glaasje wijn uit de kelder. De sportieve gasten spelen jeu de boules op de piste de petanque. Tafeltennissen, darten of sjoelen kan weersonafhankelijk in de recreatieruimte.

 

De indoor wellness ruimte heeft een infrarood sauna en een grote Spa die je via de zes verschillende zit- en ligposities heerlijk masseert. Het gebruik van de wellness wordt audiovisueel veraangenaamd door muziek en videoclips, vooraf te kiezen en vervolgens door Jean geactiveerd.

Overnachten bij Jean & Nelleke

Domaine du Château Beauregard is zeer geschikt voor overnachtingen op weg naar en vanuit het Zuiden. Bij Jean & Nelleke ben je vanuit Utrecht of Amsterdam ongeveer halverwege richting Zuid-Frankrijk of het Spaanse Catalonië. De af- en oprit van de bekende Autoroute du soleil ligt op slechts 10 kilometer afstand, en ’s-avonds hoef je niet meer de weg op voor het diner.

 

Maison Cocagne telt 4 charmante chambres d’hôtes, ieder met eigen toilet en badkamer, en een aparte séjour voor de gezamenlijke gasten. Het tweede gebouw, Maison de la Porte Cochère, is een vakantiewoning met 4 slaapkamers, drie met wastafel plus douche, een aparte badkamer, drie toiletten, een séjour, een volledig geëquipeerde keuken en een overdekt eigen terras. Deze gîte is geschikt voor twee tot acht personen.

Gasten die langer blijven wordt een programma op maat geboden, waarbij de gasten zelf de intensiteit aangeven.

Omgeving

Het dorpje Égleny ligt aan de noordzijde van de Bourgondische streek ‘de Puisaye’. Deze streek is bij de Fransen toeristisch zeer bekend. Prachtige authentieke dorpen, uitgestrekte bossen, enkele meren, vele musea, pottenbakkerijen, kastelen, wekelijks vides greniers (brocantemarkten), zomerconcerten. Echt voor een ieder wat wils.

 

Op 9 kilometer afstand is een prachtige 18-holes golfbaan. Jean maakt je met plezier wegwijs op de baan en golft graag mee. Als je wilt tennissen wordt een baan voor jou gereserveerd. Drie zwembaden zijn er in de directe omgeving. Op slechts 7 kilometer afstand kan er gevist worden bij een forellenkwekerij.

 

Autotrips naar de wijngaarden van de Chablis, de Auxerrois of de Sancerre, met onderweg een lunch bij een typisch Frans restaurant worden door Jean & Nelleke georganiseerd. Zij begeleiden jullie, en bij meerdere auto’s is er continu contact via walkie talkies. Heerlijk ongedwongen toeren door het heuvellandschap, onderbroken door het stoppen bij uitzichtpunten of het bezoeken van een wijngoed.

Ontdek alle activiteiten

Bourgondisch genieten

Jean: “Ik kook ontzettend graag en Nelleke maakt iedere keer een feestje van de gedekte tafels. In de sfeervolle eetsalon van het château ontbijten en dineren onze gasten. De adellijke sfeer van weleer herleeft, mede door de oude serviezen die Nelleke verzamelt én gebruikt.”

 

De indoor wellness heeft een infraroodsauna en een grote spa die je heerlijk masseert onder het genot van fijne muziek en videoclips. In het grote park achter het château staan eeuwenoude bomen en een groot zonnig terras nodigt uit om te genieten van een kopje koffie of thee of een lekker koel drankje. Sportieve gasten vermaken zich buiten met een potje pétanque of binnen met tafeltennis, darten of sjoelen.

 

Golfen, mountainbiken & wandelroutes

“Op 9 kilometer afstand is een prachtige 18-holes golfbaan, het Domaine du Roncemay. Ik maak je met plezier wegwijs op de baan,” vertelt Jean. “Als je liever wilt tennissen dan reserveren we een baan voor je. Op slechts 7 kilometer afstand kun je bovendien vissen bij een forellenkwekerij.”

 

Uitgezette mountainbikepaden kruisen het marktplein van Égleny voor het hek van het kasteel, net als verschillende gemarkeerde mooie wandelroutes. Nelleke: “Samen met onze trouwe viervoeter Gwenn wandelen we ook graag mee met onze gasten.” Je hoeft dus niet te verdwalen.

Wijngaarden en Auxerre

Als je een dagje op pad wilt, zijn de wijngaarden van de Chablis, Auxerrois of Sancerre een prima bestemming. Onderweg lunch je bij een typisch Frans restaurant en natuurlijk bezoek je een wijngoed, je bent niet voor niets in de Bourgogne! Ongedwongen toerend door het heuvellandschap geniet je van de mooiste uitzichten. De Franse schrijfster Colette groeide op in deze streek, de Puisaye, die ze met veel liefde beschreef in haar romans. Minder liefde toonde ze voor de jaloerse dorpsgenoten met wie ze genadeloos afrekende in haar bestsellerreeks Claudine. Haar geboortehuis kun je bezoeken in Saint-Sauveur-en-Puisaye, op een half uurtje van Égleny.

 

Auxerre is een historische eeuwenoude stad, gebouwd op heuvels aan de rivier de Yonne. Jean: “Maak een stadswandeling door de middeleeuwse kern met de kenmerkende Tour de l’Horloge, de klokkentoren, en de immens grote kathedraal. Of stap in een rondvaartboot en vaar naar het Canal de Bourgogne.”

Kastelen van Tanlay en Ancy-le-Franc

Ten oosten van Chablis liggen twee opmerkelijke kastelen. In het renaissancekasteel van Tanlay hebben oud-koningin Juliana en prins Bernhard nog overnacht. Het kasteel Ancy-le-Franc is nog imposanter door de rijk gedecoreerde en gemeubileerde zalen en zijn indrukwekkende tuinen in Franse stijl. Jean heeft prachtige routes ernaartoe. En wat is er mooier om aan het einde van de dag weer thuis te komen en te overnachten in je eigen kasteel in Égleny?

 

 

Wellness

Nu nog meer genieten op het Domaine! De aanleg van onze indoor-wellness is afgerond. Heerlijk tot rust komen in de infrarood-sauna en relaxen in de luxe 6-persoons Spa. De jacuzzi heeft 4 verschillende watermassages. Echte wellness, goed voor lichaam en geest.

 

Weersonafhankelijk, 365 dagen per jaar ! Privacy en uitzicht op het kasteelpark. Lichtspel in de jacuzzi en muziek naar keuze. Je voelt je herboren, ieder keer weer.

F1 circuit Magny-Cours

Voor autosportliefhebbers is het interessant om het circuit Magny-Cours te bezoeken.

In 2008 vond er nog een Formule-1 race plaats. Jean heeft een leuke route klaarliggen waarbij op de terugreis geknald kan worden op de autoroute.

Neem contact met ons op

Wij bespreken graag met u de mogelijkheden voor zowel korte, als lange verblijven.

Alleen, als koppel of in groepsverband en met of zonder activiteiten. Alles is mogelijk.

Wij zijn aangesloten bij erfgoedlogies.nl

Neem contact met ons op

Heeft u vragen naar aanleiding van ons aanbod of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Wij staan uw graag te woord.

Contact informatie